© 2016 Givarps Snickeri & Formgivning AB

Varumärket

 

 

I vårt dagliga liv vårdar vi de saker som vi kan dela med våra nära och kära. På samma sätt känner vi för vårt arbete med Givarps möbler. Vi låter snygg design möta funktionalitet och skapar på så sätt förstklassiga möbler att njuta av och leva med. Möbler för hem och kontor med komfort och stil som ledstjärna.

 

Läder-sleifen är ett av Givarps-möblernas kännetecken. Fast den är liten sticker den ut. Vi är faktiskt lite besatta av just detaljer. Det kan handla om mönstringen i det trä vi använder eller strukturen i lädret på en bordsskiva. Det är detaljerna som gör våra möbler så speciella. Bra design går aldrig ur tiden.

 

 

 

 

Hantverket

 

Givarps ligger i Småland som är känt för sin möbeltillverkning. På Givarps väljer vi i första hand att arbeta med material och människor från trakten. Materialen vi använder är gedigna och hållbara.

 

Att göra möbler är ett hantverk som kräver tid, tålamod och  ngertoppskänsla. Därför kallar vi Givarps produktion för en verkstad, inte en fabrik. Vi målar våra möbler för hand, skruvar skruvas i av människor och inte av robotar, lädret vi använder är noga utvalt.

 

Du tar också del i design-arbetet genom att välja de material och färger som passar i ditt hem. Passionen för möblerna har vi i oss.

Vi älskar det vi gör och hoppas att den känslan ska överföras till dig som lever med våra möbler.

 

Vi som arbetar på Givarps tycker om teknik och nya prylar. Smartphones, hörlurar, hi -apparater är en del av vår vardag. Med tekniken följer laddare och vi gillar inte att snubbla över sladdar eller kabelhärvor på golvet. När vi formger våra möbler är det med tanken att de ska hjälpa oss i vardagen. Det är detaljerna som gör det.

 

Vårt mål är alltid att skapa välbyggda möbler som är riktigt

snygga och har bra funktionalitet. Allt är byggt för att hålla. Barn som hoppar från stolar eller stressade kollegor som slänger igen skåpsdörrar – möbler utsätts ofta för ordentliga påfrestningar både hemma och på kontoret. Vi vågar lova att våra möbler håller för det mesta!